Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
Foto Jurgen Koopmanschap

Bezoekersaantal Hermitage Amsterdam dit jaar over het half miljoen

Amsterdam, 7 december 2017

De Hermitage Amsterdam verwacht vlak voor de jaarwisseling de 500.000ste bezoeker van 2017 te mogen verwelkomen. Daarmee blijkt dit jaar een van de succesvolste van het in 2009 geopende museum.

Het succes komt mede door de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage, met werken van Rembrandt en tijdgenoten uit de Gouden Eeuw, die veelal na aankoop door de tsaren niet meer in Nederland zijn geweest. Een andere publiekstrekker was 1917. Romanovs & Revolutie, de tentoonstelling met het dramatische verhaal van het einde van de Russische tsaren. Ook de tentoonstellingen in het Outsider Art Museum (China, De Lijst van Dubuffet en Nieuwe Meesters) kregen veel belangstelling. Tot slot kon de permanente tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw van het Amsterdam Museum in samenwerking met het Rijksmuseum en Hermitage Amsterdam als vanouds rekenen op veel internationaal bezoek. De Hermitage Amsterdam ontving in 2015 en 2016 respectievelijk 457.000 en 468.000 bezoekers.

©
Foto Evert Elzinga

Extra open op 18, 19, 25 december

Wegens succes is de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage op maandag 18 en dinsdag 19 december langer open, tot 20 uur. Op Eerste Kerstdag, maandag 25 december, zijn alle tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam geopend van 11 tot 17 uur. In de nieuwe webshop zijn online tickets verkrijgbaar, ruim 50% van de bezoekers maakt hier gebruik van.

De Hermitage Amsterdam heeft geen vaste collectie zoals de meeste musea. Onze bezoekcijfers komen geheel en al op het conto van tentoonstellingen, met telkens weer geheel andere onderwerpen en publiek. De diversiteit in het tentoonstellingsaanbod is groot: van klassieke kunst, historische thema’s, archeologie tot moderne kunst. Jaarlijks volgen zo’n 10.000 Amsterdamse basisschoolleerlingen en jonge talenten het continue kunstonderwijsprogramma van de Hermitage voor Kinderen. 

©
Foto Evert Elzinga

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling