Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
© The Leiden Collection

Fotografie workshop

De 17-eeuwse Hollandse Meesters Rembrandt en Vermeer zijn beroemd geworden om hun fabelachtige lichtgebruik. Nu de Hermitage met de Leiden collectie de tentoonstelling Rembrandt en tijdgenoten brengt wordt er tevens een bijzondere fotografie workshop verzorgd. “Fotografie is schilderen met licht”, zoals Caroline dit zelf mooi omschrijft. Tijdens de workshop zal de fotograaf eerst een college geven over het fenomeen “Rembrandtlicht” in schilderijen en fotografie. Aan de hand van de werken uit de huidige tentoonstelling ga je daarna onder begeleiding van de fotografe zelf met elkaar aan de slag met licht, compositie en sfeer in fotografie. 

Over Caroline Sikkenk

Caroline Sikkenk heeft zich de afgelopen jaren intensief beziggehouden met het fotokunstproject ‘Girls with Pearls’, geïnspireerd op de 17e eeuwse schilderkunst en in het bijzonder Johannes Vermeer. Haar kracht ligt in het creëren van betekenisvolle fotografie en indrukwekkende beelden van mensen. Altijd op zoek naar het juiste moment en het mooie licht. 

Wat is handig om mee te nemen? 

  • Eigen camera of mobieltje. Eventueel een statief (niet vereist).
  • Omdat we gaan oefenen met elkaar is het leuk als je qua styling iets aantrekt wat de aardetinten van een Rembrandt schilderij heeft. Een combinatie van bruine met een kleding werkt het best om zo de sobere sfeer van Rembrandt-schilderijen te creëren voor de gaafste foto’s!
  • Iets glanzends. Een hoed met een glanzende gesp, een ketting of oorbel, nét die opvallend glanzende accessoire om met het licht te spelen.

Praktische informatie

  • Zaterdag 27 mei & zaterdag 15 juli
  • Prijs: Ticketprijs + € 7,50 toeslag voor de cursus
  • Maximaal 25 deelnemers per workshop
  • Tijdstip: 10.00-13.00


Caroline en de groep in actie tijdens de workshop

Hermitage is H'ART Museum

Great art sparks hearts