Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.

200.000ste bezoeker Hollandse Meesters ontvangen door sterrenkok Jonathan Zandbergen

Vip-diner voor twee in pop-up restaurant Hermitage Amsterdam

Op dinsdag 27 maart verwelkomde de Hermitage Amsterdam de 200.000ste bezoeker van Hollandse Meesters uit de Hermitage, die daarmee de best bezochte tentoonstelling van het museum is sinds de openingstentoonstellingen in 2009 en 2010. Mevrouw Bierman uit Voorhout ontving uit handen van sterrenkok Jonathan Zandbergen en Hermitage Amsterdam-directeur Cathelijne Broers de tentoonstellingscatalogus en een vip-diner voor twee in het pop-up restaurant dat Jonathan in de Hermitage Amsterdam gaat openen in de maand mei.

Pop-up restaurant
Op woensdag 2, 9, 16 en 23 mei, in de laatste maand van de tentoonstelling Hollandse Meesters, opent de jonge sterrenkok Jonathan Zandbergen een pop-restaurant in de Hermitage. Jonathan laat zich inspireren door de schilderijen in de tentoonstelling en stelt een bijzonder menu samen met onder andere Waddengoud-zeebaars, krab, groenten en bloemen en Oud-Hollandse hoenderrassen, met een bijzonder drankenarrangement inclusief champagne Taittinger. Voorafgaand aan de spannende culinaire ervaring kunnen de gasten in alle rust de tentoonstelling bekijken met deskundige gidsen. Aanvang en ontvangst 17 uur. Info en reserveringen via hermitage.nl.

Hollandse Meesters uit de Hermitage
De tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren is een feest van herkenning en ontdekking. De geselecteerde werken, waaronder zes van Rembrandt, zijn hoogtepunten uit de collectie van de Hermitage in St.-Petersburg en tonen de liefde van de tsaren voor Hollandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Het leeuwendeel van de schilderijen is na aankoop door de tsaren niet meer in Nederland te zien geweest. Het is dus heel bijzonder dat de schilderijen weer even ‘thuis’ zijn op Nederlandse bodem. Nog tot en met 27 mei 2018 zijn ze te bewonderen in de Hermitage Amsterdam. Online tickets via www.hermitage.nl.

Jonathan Zandbergen
Jonathan is executive chef van restaurant Merlet* (één Michelinster) in Schoorl. In 2014 won hij in Parijs de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger International, en door GaultMillau werd hij (ex aequo) uitgeroepen tot Talentvol Chef van het Jaar 2017. Vanaf 16 april 2018 is Jonathan op Net5 als jurylid te zien in MasterChef Nederland.Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling