Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
Fotografie Jørgen Koopmanschap

Filmklassiekers onder de sterren in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam

Drie filmavonden op rij: van woensdag 5 t/m vrijdag 7 september

Deze nazomer kunnen bezoekers genieten van échte filmklassiekers in de sfeervolle binnentuin van de Hermitage Amsterdam. Deze wordt vanaf 5 september omgetoverd tot de grootste openluchtbioscoop van de stad. Movies at the Hermitage is een samenwerking tussen de Hermitage Amsterdam en de filmliefhebbers van Cinetree en Outdoor Cinema. De selectie filmklassiekers sluit aan bij de huidige tentoonstelling in de Hermitage: Classic Beauties – klassieke, sensuele schoonheden uit het neoclassicistische tijdperk.

Een mix van film- en kunstklassiekers

De programmering is samengesteld door Cinetree, een online platform met films die zijn geselecteerd door bekende filmliefhebbers. Movies at the Hermitage trapt op woensdag 5 september af met de Italiaanse dramafilm La Grande Bellezza. Op donderdag 6 september is The Royal Tenenbaums te zien, gevolgd door Léon: The Professional op vrijdag 7 september. De techniek tijdens het evenement wordt verzorgd door Outdoor Cinema, de productie door Bora Bora en de muziek door Sublime FM.

De openingsavond begint met actrice Hanna Verboom, initiatiefnemer van Cinetree: "Wij zijn stuk voor stuk groot fan van films kijken onder de sterren, niets is magischer dan dat! Openlucht vertoningen zijn al heel lang een groot succes in andere landen, zoals Engeland en de Verenigde Staten. Het was onze droom om dit in Amsterdam, in de  historische binnentuinen van de Hermitage, te doen. Dat is zo'n iconische plek!"

Actie! – op vertoon van een Movies-at-the-Hermitage-kaartje aan de kassa krijgen bezoekers 20% korting op een entreeticket voor (voltarief) Classic Beauties. De actie loopt van 5 september t/m 13 januari 2019.

***

Agenda
Woensdag 5 September ~  La Grande Bellezza
Donderdag 6 September ~ The Royal Tenenbaums
Vrijdag 7 September ~  Léon: The Professional

Programma
19:00 Deuren open (Incl. muziek)
20:00 Start Filmquiz
20:30 Introductie door curator
21:00 (Sunset) Start Film

Tickets
Voor tickets en een gratis maand Cinetree.nl ga naar: hermitage.stager.nl/web/tickets

H'ART Museum ( voorheen Hermitage)

Great Art Sparks Hearts