Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.

Hermitage Amsterdam verwelkomt 50.000ste bezoeker voor 1917. Romanovs & Revolutie

Bezoekersrecord laatste vier jaar

Amsterdam, 16 maart 2017


De tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie in de Hermitage Amsterdam heeft in de eerste zes weken een haast ongeëvenaard aantal bezoekers getrokken. Al op woensdag 15 maart 2017 werd de 50.000ste bezoeker verwelkomd, een record. Dat die al zo snel kwam was niet meer voorgekomen sinds de tentoonstelling Peter de Grote in 2013. De gelukkige was mevrouw Alida Tap uit Rijswijk. Uit handen van Cathelijne Broers, directeur van de Hermitage Amsterdam, ontving zij de tentoonstellingscatalogus en een gesigneerd exemplaar van het boek Midden in de Revolutie van de bekende Britse schrijfster Helen Rappaport. Mevrouw Tap is een trouwe bezoeker van de Hermitage: “Ik kom ieder jaar, altijd als er een nieuwe tentoonstelling is dan ben ik er. Ik had al zin in het bezoek, maar deze is wel heel speciaal!”

Tentoonstelling
Ruim 250 exclusieve objecten brengen het indrukwekkende verhaal in beeld van het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra en de explosieve politieke en sociale omstandigheden tijdens Nicolaas’ regering. Het publiek ervaart het scherpe contrast tussen enerzijds het mondaine St.-Petersburg met zijn bloeiende kunsten en anderzijds de om zich heen grijpende maatschappelijke onrust. Achteraf blijken keuzes en beslissingen van de tsaar de Revolutie en het einde van de Romanovs in Rusland na ruim 300 jaar onafwendbaar te hebben gemaakt. De laatste levensjaren van het tsarengezin komen heel nabij.
Alle gezinsleden werden in juli 1918 vermoord.
Midden in de Revolutie van Helen Rappaport is verschenen bij uitgeverij Unieboek | Het Spectrum.

Honderd jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie is in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie te zien.

1917: hét kantelpunt in de Russische geschiedenis. De laatste tsaar en de revolutie, een eeuw later exclusief in Amsterdam. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 17 september 2017.

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling