Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
Foto Jurgen Koopmanschap

Hermitage Amsterdam viert verjaardag met iedereen die dit jaar tien jaar getrouwd is

Bijzondere ontvangst op 19 juni: jubilerende partners maken kans op tweede huwelijksreis

De Hermitage Amsterdam bestaat op 19 juni 2019 tien jaar aan de Amstel. Om dat te vieren nodigt het museum die dag om 10 uur iedereen uit die dit jaar tien jaar getrouwd is (of als partners geregistreerd), voor een bijzondere ontvangst in het museum met champagne, appeltaart en gratis toegang. Onder de aanwezige stellen (of bij verhindering één van hen) worden twee gratis vliegtickets naar St.-Petersburg verloot; een tweede huwelijksreis! De aanwezigen moeten wel een officieel bewijs van huwelijk of partnerschap kunnen tonen. Het liefst zien we ook een opvallende, tastbare herinnering aan hun mooiste dag in 2009. Kinderen zijn natuurlijk welkom. Aanmelden en meer info: hermitage.nl/jubileum. De vliegtickets worden verzorgd door KLM.

 Vijf dagen vieren

De Hermitage Amsterdam trakteert op 19 juni – in samenwerking met Vlaamsch Broodhuys – alle bezoekers op een heerlijk stuk appeltaart. De dagen daarna is er een feestelijk programma met speciale rondleidingen, een kijkje achter de schermen met vaste medewerkers van de Hermitage Amsterdam, de beroemde tekenclinics in de binnentuin en de opening van het jazzfestival Jazz at the Plantage. Ook is er, gedurende één maand, een speciale jubileumkorting (10%) op Hermitage Vriendschappen.

Tien jaar Hermitage Amsterdam

Op 19 juni 2009 ging de Hermitage Amsterdam open in het gebouw Amstelhof aan de Amstel. Sindsdien zijn er zestien grote tentoonstellingen georganiseerd met kunst uit de immense Petersburgse Hermitagecollectie van ruim drie miljoen objecten. Van verhalende tentoonstellingen over het hof van de tsaren, biografische over Peter en Catharina de Grote, archeologische over de Zijderoute en Alexander de Grote tot exposities over bekende meesters en kunstschatten zoals de huidige jubileumtentoonstelling De schatkamer!. In totaal zijn er ruim 6.000 objecten naar Amsterdam gekomen en hebben bijna 5 miljoen bezoekers een of meer tentoonstellingen bezocht. De Hermitage biedt in het grote gebouw ook onderdak aan andere museale collecties, zoals de tentoonstellingen Vincent. Het Van Gogh Museum in de Hermitage (2012–13) en sinds enkele jaren herbergen we de langdurige opstelling Hollanders van de Gouden Eeuw van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum, het Outsider Art Museum met wisselende tentoonstellingen en de jaarlijkse expositie van de ABN AMRO Kunstprijs-winnaar.

 

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling