Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
Foto: Eva Bloem

Hermitage organiseert talkshowreeks over de middeleeuwen buiten Europa

Onder anderen Sinan Can en Herman Pleij belichten middeleeuwen door andere ogen

In het kader van de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders start de Hermitage Amsterdam de talkshowreeks: de middeleeuwen buiten Europa. Toen Europa in de ban was van ridders, jonkvrouwen, kerken en kastelen vonden elders in de wereld spectaculaire ontwikkelingen plaats op tal van terreinen als kunst, wetenschap, literatuur, religie en politiek. Hoe zag de wereld er buiten Europa uit in de riddertijd? En hoe worden de Europese middeleeuwen bekeken door andere ogen? In elke aflevering komt steeds een ander deel van de wereld aan bod en staan deze vragen centraal. In de eerste drie afleveringen komen het Midden-Oosten, China en de legendarische koninkrijken in Afrika aan bod. 

Vanaf maandag 26 april om 17:30 uur zal de eerste aflevering online te zien zijn. Hierin worden de kruistochten en de Arabische wereld belicht. Met onder anderen programmamaker Sinan Can en historicus Herman Pleij. Informatie en online tickets zijn beschikbaar via www.hermitage.nl/activiteiten.

Romanovs in de ban van de ridders 
De tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders vertelt over tsaren en ridders aan de hand van meer dan 250 objecten uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg. Voor het eerst zijn meerdere hoogtepunten uit deze collecties in Nederland te zien. Ze brengen de middeleeuwen tot leven, met ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien. Én de romantische negentiende-eeuwse revival hiervan in Europa en aan het Russische hof. De indrukwekkende vormgeving is heroïsch en romantisch tegelijk, met als hoogtepunt een spectaculaire ridderzaal met een toernooisetting waarin ridders te paard verwikkeld zijn in een steekspel. De tentoonstelling biedt een unieke reis door de tijd die, met medewerking van onder anderen Herman Pleij in de audiotour, kleur geeft aan wat vaak de Dark Ages wordt genoemd. De tentoonstelling is te zien tot in januari 2022. 

Vanwege de sinds 14 december 2020 aangescherpte coronamaatregelen is het museum momenteel gesloten voor het publiek. Kijk op hermitage.nl voor meer informatie. 

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling