Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.

Hermitage viert de zomer!

Hermitage viert de zomer! Van Mamma Mia sing along tot heri heri tijdens Keti Koti

Tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus is er iedere dag wat te beleven in de Hermitage. Zo wordt de laatste kans voor Rembrandt en tijdgenoten gevierd met twee exclusieve acties. De makers van de tentoonstelling nemen het publiek mee in een dagelijkse (gratis) rondleiding en er geldt een speciale zomerkorting. Wanneer de zinderende zomeravond valt wordt de iconische binnentuin van het museum omgetoverd tot openluchtbioscoop voor Movies at the Hermitage. Ook in de weekenden is er van alles te doen. De zaterdagmarkt van de Hermitage staat ook dit seizoen in het teken van overheerlijke verse producten van eigen bodem. Op zondagmiddag krijgen jonge jazztalenten een podium in de tuin tijdens Jazz at the Hermitage. Bijzonder deze zomer zijn ook de vieringen tijdens Keti Koti en Pride Amsterdam. Het zomerprogramma wordt feestelijk afgesloten met een wijnfestival op zaterdag 2 en zondag 3 september. Lees hieronder verder. 

Jazz at the Hermitage 2022 © Janiek Dam

Keti Koti Festival
Op zaterdag 1 juli wordt de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd. Keti Koti, wat ‘verbroken ketenen’ betekent, herinnert ons aan het belang om gelijkwaardig met elkaar om te gaan. De Hermitage nodigt tijdens het Keti Koti Festival iedereen uit om met elkaar van een (gratis) heri heri maaltijd te genieten in de binnentuin. Een traditioneel gerecht dat mensen verbindt. Ook is er muziek en na afloop is er een tafgelgesprek met als thema ‘transgenerationeel trauma’. Het zaterdagprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO, de maatschappelijk partner van de Hermitage. Op zondag 2 juli sluiten we het Keti Koti Festival af met een spectaculair optreden van de Konrad Koselleck Big Band. Het Amsterdam Museum in het gebouw is het hele weekend gratis te bezoeken en zij organiseren ook een speciaal programma ter gelegenheid van Keti Koti. Meer informatie en tickets voor het optreden op zondag (€5) binnenkort verkrijgbaar op hermitage.nl.   


Jazz at the Hermitage
De achtste editie van het succesvolle zomerprogramma Jazz at the Hermitage gaat op zondag 9 juli weer van start. Geniet van een reeks jazzconcerten met jong talent in de zonnige binnentuin, georganiseerd in samenwerking met het Conservatorium Amsterdam. In totaal zijn er vijf concerten dit jaar op zondag (9, 16, 23, 30 juli en 6 augustus) van 15 tot 17 uur. Tickets (€10) binnenkort online.


Movies at the Hermitage
In augustus keert de grootste openluchtbioscoop van Amsterdam voor de zesde keer terug naar de romantische tuin van het museum. Vanaf woensdag 9 augustus schittert een unieke selectie filmklassiekers drie weken lang op het witte doek. Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt, maar het publiek kan zich alvast verheugen op een speciale editie van Mamma Mia met een sing along. Tickets (€16,50) zijn straks verkrijgbaar via moviesatthehermitage.nl.

Movies at the Hermitage 2022 © MATH

Markt en wijnfestival
De wekelijkse zaterdagmarkt in de binnentuin van de Hermitage is inmiddels een begrip. Van verse groentes en vis tot authentieke zuurdesembroden en de biologische kip van ’t spit. Zoveel mogelijk van Hollandse bodem, dichtbij Amsterdam. Op zaterdag 2 en zondag 3 september keert het jaarlijkse wijnfestival terug in de binnentuin met twaalf bijzondere wijnleveranciers uit Amsterdam. Zij laten hun mooiste selectie zien én proeven. Tickets voor het wijnfestival (€5) binnenkort via hermitage.nl.  


Pride Amsterdam
Tijdens de Art & Culture Pride week (27 juli t/m 3 augustus) is de Hermitage het podium voor een kleurrijke programmering van de Shakespeare Club. Het belooft een feestelijke week vol vreugde en verbinding te worden. Het programma wordt nu speciaal ontwikkeld. Meer informatie straks te vinden op Shakespeareclub.nl en hermitage.nl.


Zomeracties voor Rembrandt en tijdgenoten
Rembrandt en tijdgenoten laat 35 schilderen zien uit de befaamde Leiden Collection, een privécollectie uit New York. De tentoonstelling is goed ontvangen door het brede publiek en alleen nog deze zomer te zien. Speciaal daarom geven de makers drie maanden lang gratis rondleidingen. Elke dag vanaf maandag 5 juni, zeven dagen per week, om 11 uur. Ook geldt er een speciale online zomerkorting van € 7,50. De korting geldt alleen voor online aankopen van een voltariefticket voor deze tentoonstelling met de kortingscode: zomer23. Lees verder over de voorwaarden op hermitage.nl. Voor Museum van de Geest geldt deze zomer een soortgelijke zomeractie.


En meer
Verder zijn er deze zomer tal van activiteiten, lezingen, concerten en workshops. Denk aan een klassiek concert tijdens het Grachtenfestival, een speciale Rembrandt-lezing door kunsthistoricus Gary Schwartz of een fotografieworkshop met als thema ‘Rembrandtlicht’. Kijk voor de actuele agenda en tickets hier. 

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling