Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
Foto: Evert Elzinga

Hermitage voor Kinderen gaat feestelijk de zomervakantie in

Luxury Hotels of Amsterdam doneert € 10.000 | Hermitage voor Kinderen bestaat 10 jaar

Op vrijdag 5 juli nam Cathelijne Broers, directeur van de Hermitage Amsterdam, een cheque ter waarde van € 10.000 in ontvangst van Luxury Hotels of Amsterdam. Met dit bedrag ondersteunt de vereniging, waar 28 luxe hotels in Amsterdam onder vallen, het gratis kunstonderwijsprogramma van de Hermitage voor Kinderen. Ook aanwezig waren vier klassen van de Linnaeusschool in Amsterdam, die op deze ochtend een lesprogramma van de Hermitage voor Kinderen doorliepen. De ruim vijftig leerlingen vierden feestelijk hun succes in de les én de start van de zomervakantie in de binnentuin van het museum aan de Amstel.  

©
Foto: Evert Elzinga
Foto’s: Evert Elzinga. Luxury Hotels of Amsterdam steunt Hermitage voor Kinderen met € 10.000

Remco Groenhuijzen, voorzitter van Luxury Hotels of Amsterdam: ‘Als vereniging ondersteunen wij regelmatig sociale en culturele initiatieven in onze hoofdstad. De Hermitage voor Kinderen sluit daar naadloos bij aan. Een programma voor de jongste jeugd van Amsterdam, met impact en een groot bereik. Jaarlijks volgen 10.000 kinderen, uit alle wijken en met alle culturele achtergronden, het gratis kunstonderwijsprogramma bij de Hermitage. Met deze donatie van € 10.000 willen wij daar graag een bijdrage aan leveren en wat teruggeven aan de stad’. 

Hermitage voor Kinderen viert tien jaar gratis kunstonderwijs
De Hermitage voor Kinderen, die net als het museum zelf dit jaar haar tiende verjaardag viert, is een gratis educatief kunstprogramma gericht op de ontplooiing van het creatieve vermogen. Educatie is een belangrijke pijler van de Hermitage Amsterdam. ‘Ieder kind heeft recht op de ontdekking van zijn of haar artistieke talent’, aldus directeur Broers. Het ambitieuze programma, vooral gericht op het basisonderwijs, is sinds de oprichting in 2009 jaarlijks door ongeveer 10.000 kinderen uit groot Amsterdam gevolgd. Onderzoek toont aan dat dit programma een grote impact heeft op kinderen: het bevordert creativiteit en kritisch, oplossingsgericht denken. En dat alles in een multiculturele omgeving.

De eerste kennismaking met de Hermitage voor Kinderen is in schoolverband en is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen 6 en 10 jaar. Onder professionele begeleiding van docenten en beeldend kunstenaars krijgen de leerlingen een rondleiding door de tentoonstelling, gevold door een creatieve workshop in de ateliers van het museum. Tijdens het bezoek worden talenten gescout die daarna een uitgebreider, eveneens gratis, kunstonderwijsprogramma volgen in het Hermitage Atelier (1,5 jaar, leeftijd 10–12) en de Hermitage Academie (3 jaar, leeftijd 12–16). Het gratis meerjarige kunstonderwijsprogramma is uniek in Nederland en bereikt gemiddeld tweederde van alle scholieren in groot Amsterdam. Het afgelopen decennium hebben bijna 100.000 basisschoolleerlingen de Hermitage Amsterdam bezocht en honderden talenten hebben met goed gevolg het volledige kunstonderwijsprogramma doorlopen. 

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling