Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
Willem Claesz. Heda, Ontbijt met krab, 1648 © State Hermitage Museum, St Petersburg

Hermitage zwaait Hollandse Meesters uit met pop-up sterrenrestaurant en avondopenstelling in mei

In de maand mei sluit de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage voor het publiek feestelijk af. Het is de laatste maand van de veelbezochte tentoonstelling, reden voor een bijzondere afsluiting. Op woensdag 2, 9, 16 en 23 mei opent de jonge sterrenkok Jonathan Zandbergen, een van de grootste culinaire talenten van Nederland, ’s avonds een pop-up sterrenrestaurant in de Hermitage. Hij werkt samen met het team van het Hermitagerestaurant, onder leiding van Patrick Goijaerts.

Geinspireerd door Hollandse Meesters
Jonathan laat zich inspireren door de schilderijen in de tentoonstelling en stelt een bijzonder menu samen met onder andere waddengoud-zeebaars, krab, groenten en bloemen en Oud-Hollandse hoenderrassen, met een bijzonder drankenarrangement inclusief champagne Taittinger. Voorafgaand aan de spannende culinaire ervaring kunnen de gasten in alle rust de tentoonstelling bekijken met deskundige gidsen. Geheel avondarrangement voor €149 pp. Aanvang en ontvangst vanaf 17 uur, boek online via hermitage.nl

©
Foto Rick Strooper

Avondopenstellingen
Op veler verzoek is de tentoonstelling in de laatste week, van zaterdag 19 tot en met zondag 27 mei,  ook ’s avonds te bekijken, tot 22 uur. Voor deze avonden gelden de reguliere tarieven. Boek online via hermitage.nl.

Jonathan Zandbergen
Jonathan is een van de veelbelovendste jonge chefs van Nederland. Hij is executive chef van restaurant Merlet (één Michelinster) in Schoorl. In 2014 won hij in Parijs de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger international, en door GaultMillau werd hij (ex aequo) uitgeroepen tot Talentvol Chef van het Jaar 2017. Cees Helder, eerste driesterren- chef van Nederland, noemde Zandbergen in 2015 als grootste jonge kooktalent van ons land. 

Zondag 27 mei is de allerlaatste dag van de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage. Een verlenging zit er helaas niet in, de 63 Hollandse meesterwerken moeten echt weer terug naar hun vaste plek in de Hollandse zalen in Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg.

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling