Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
Foto met o.a. Cathelijne Broers (m) Foto Klaas Omta

Honderdjarigen ontvangen in Hermitage Amsterdam

Op vrijdag 26 mei verwelkomde de Hermitage Amsterdam honderdjarigen voor een feestelijk ontvangst in haar gebouw. De nog zeer vitale mevrouw Schipper (Hilversum) en de heer Kooger (Hoorn, geb. Amsterdam) zijn geboren in het jaar 1917, het jaar waarin de Russische Revolutie uitbrak. Zij bezochten daarom ook de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie, waarin de laatste Russische tsaar, Nicolaas II, hoofdpersoon is. Hij werd op 26 mei 1896 in Moskou gekroond.


Tentoonstelling
1917: hét kantelpunt in de Russische geschiedenis. De laatste tsaar en de revolutie, een eeuw later exclusief in Amsterdam. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 17 september 2017.

Honderd jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie is in de Hermitage Amsterdam 2017 de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie te zien. Ruim 250 exclusieve objecten brengen het indrukwekkende verhaal in beeld van het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra en de explosieve politieke en sociale omstandigheden tijdens Nicolaas’ regering. Het publiek ervaart het scherpe contrast tussen enerzijds het mondaine St Petersburg met zijn bloeiende kunsten en anderzijds de om zich heen grijpende maatschappelijke onrust. Achteraf blijken keuzes en beslissingen van de tsaar de Revolutie en het einde van de Romanovs in Rusland na ruim 300 jaar onafwendbaar te hebben gemaakt. De laatste levensjaren van het tsarengezin komen heel nabij. Alle gezinsleden werden in juli 1918 vermoord.

©
Foto: de heer Kooger en mevrouw Schipper met de Flageolettes Foto Klaas Omta

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling