Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
Janiek Dam

Jonge talenten exposeren tijdens Classic Beauties-tentoonstelling en brengen mythes tot leven

PERSBERICHT
Amsterdam, 27 november 2018

De Hermitage Amsterdam opent een unieke expositie als aanvulling op de tentoonstelling Classic Beauties. Ruim 135 jonge talenten van de Hermitage voor Kinderen lieten zich inspireren door de mythologische verhalen en figuren die in Classic Beauties schitteren. Het resultaat is een aantrekkelijke verzameling van verrassende kunstwerken met klassieke, herkenbare thema’s. 

©
David (11 jaar). Foto: Janiek Dam
David (11 jaar). Foto: Janiek Dam

De talenten hebben bekende goden nader bestudeerd en zich verdiept in eeuwenoude mythologische verhalen die nog steeds tot de verbeelding spreken: universele legenden over heldendom, schoonheid, liefde en jaloezie. Ze kozen een favoriete figuur uit de mythologie, die ze bewonderden of waar ze iets in herkenden. Daardoor geïnspireerd gebruikten zij hun creativiteit en fantasie om zelf een mythische figuur te scheppen, in alledaagse materialen als elektriciteitsdraad, schildertape en verf. Deze materialen zijn eenvoudig te vormen, zodat ze makkelijk dynamiek en emotie toevoegen aan een pose. Iets wat de grote achttiende-eeuwse kunstenaars ook deden, in zowel schilderijen als beelden. Dat is nog tot en met 13 januari 2019 te zien in Classic Beauties.

Tien jaar kunstonderwijs in de Hermitage voor Kinderen
De Hermitage voor Kinderen, die in juni 2019 haar tiende verjaardag viert, is een gratis educatief programma gericht op ontplooiing van creatief vermogen. Uit onderzoek is gebleken dat dit programma een zeer grote impact heeft op kinderen: het bevordert creativiteit, een open blik, kritisch en oplossingsgericht denken. Sinds de opening volgen jaarlijks 10.000 kinderen uit groot Amsterdam het programma in onze ateliers, in een multiculturele omgeving. In totaal heeft ongeveer 70% van alle basisschoolleerlingen in en rond de stad hier kunstonderwijs gevolgd. Onder hen hebben we honderden talenten gescout, die daarna met succes een intensief meerjarig traject konden doorlopen. Ook dat was, en blijft, gratis. De steun van onze sponsoren is hierin onmisbaar; zij maken het verschil.

Ieder kind heeft recht op talentontwikkeling en daarom steunen wij de Hermitage voor Kinderen sinds de opening in 2009. Het kunstonderwijsprogramma heeft de afgelopen tien jaar 100.000 kinderen, die buitengewoon gedreven zijn, de kans gegeven om zijn of haar artistieke talent te ontdekken in een duurzame omgeving waarin alles draait om social inclusion’, aldus Ernst Boekhorst, Manager Brand, Sponsoring & Foundation van ABN AMRO, hoofdsponsor Hermitage voor Kinderen.

Onderschrift beeldmateriaal: Janiek Dam

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling