Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
Janiek Dam

Muziek en kunst: samenwerking tussen Hermitage Amsterdam en Koninklijk Concertgebouworkest

Jubileumtentoonstellingen Hermitage en Horizonconcerten Concertgebouworkest

De Hermitage Amsterdam en het Koninklijk Concertgebouworkest hebben elkaar gevonden in een bijzondere samenwerking. Rond de jubileumtentoonstellingen in de Hermitage en een concert in de grensverleggende serie Horizon van het Koninklijk Concertgebouworkest zullen gemeenschappelijke activiteiten worden georganiseerd.
Zo zal het Concertgebouworkest in de Hermitage het muzikale element verzorgen bij de opening van de twee jubileumtentoonstellingen, De schatkamer! (2 februari - 25 augustus 2019) en Juwelen! (14 september 2019 - 15 maart 2020). Gedurende het jaar wordt het museumpubliek een aantal keren verrast met pop-up concerten met kleine ensembles of solisten. 
De Hermitage Amsterdam zal een inhoudelijk aandeel leveren aan het Horizonconcert in oktober 2019. Het concertprogramma o.l.v. dirigent en componist Thomas Adès staat in het teken van onder andere schoonheid, seksualiteit en mode. Onderwerpen die ook terugkomen in de jubileumtentoonstelling Juwelen!.

Cathelijne Broers, directeur Hermitage Amsterdam: ‘In Amsterdam weten we elkaar als culturele instellingen steeds vaker te vinden. We hebben het al eerder bewezen, muziek en kunst zijn geweldige partners, want kijken naar kunst wordt voor velen nog inspirerender met muziek. Ik verheug me op deze samenwerking, die daar een flinke stap verder in gaat.‘

Jan Raes, algemeen directeur Koninklijk Concertgebouworkest: ‘In onze avontuurlijke concertserie Horizon zoekt het Concertgebouworkest altijd naar unieke samenwerkingen die een duidelijke meerwaarde bieden. Ik ben er trots op dat wij in het jubileumjaar van de Hermitage Amsterdam een partnerschap aangaan waardoor het publiek kan kijken en luisteren naar de schoonheid en actualiteit van beeldende kunst en muziek.’

Op zaterdag 2 februari opent de Hermitage haar eerste jubileumtentoonstelling
De schatkamer! Meesterwerken uit de Hermitage. De opening markeert tevens het begin van het feestelijke jubileumjaar van de Hermitage; 10 jaar geleden werd het museum geopend aan de Amstel. Reden genoeg voor een uitbundig jaar boordevol activiteiten, twee jubileumtentoonstellingen – De schatkamer! en Juwelen! – en bijzondere culturele samenwerkingen.

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling