Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.

Op juwelenjacht in de Hermitage: Fabergé-eieren zoeken op vrijdag 19 en maandag 22 april

Op juwelenjacht in de Hermitage: Fabergé-eieren zoeken op vrijdag 19 en maandag 22 april

Iedere dag activiteiten voor alle leeftijden tijdens Pasen en de meivakantie

De Hermitage Amsterdam viert dit jaar haar tienjarig jubileum. Reden voor een uitbundig feestjaar boordevol bijzondere activiteiten en met twee spectaculaire jubileumtentoonstellingen: De schatkamer! en Juwelen!. Tijdens de paasdagen organiseert de Hermitage tweemaal een heuse jacht op een Fabergé-ei. Geen echte, want daar zijn er maar 42 van ter wereld – allemaal onbetaalbaar – maar een replica à ¤ 50 per stuk. Deelnemers krijgen de kans om zo’n befaamd Russisch paasgeschenk in het museum te vinden aan de hand van een speurtocht in de tentoonstelling De schatkamer!, waarin letters verzameld worden die verwijzen naar een locatie in de Hermitage. Daar bevindt zich dan weer de volgende aanwijzing op weg naar het ei. De vinder mag het Fabergé-ei houden.

De Fabergé-eierenjacht wordt gehouden op vrijdag 19 april (11 uur) en op maandag 22 april (15 uur). Deelname is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling De schatkamer!. De speurtochtkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Vier het voorjaar: iedere dag spannende activiteiten

Tijdens het paasweekend en de meivakantie – van vrijdag 19 april t/m zondag 5 mei – zijn er in de Hermitage Amsterdam iedere dag activiteiten voor alle leeftijden. Van speciale rondleidingen van de tentoonstellingsmakers, muziekoptredens en creatieve workshops voor kinderen, volwassenen én families tot een pop-upconcert op zaal met harpiste Lauriane Chenais van het Koninklijk Concertgebouworkest. Bij mooi weer is het terras in de binnentuin geopend – een heuse oase in de binnenstad. In het Café-Restaurant wordt een overheerlijke Chef’s Lunch geserveerd, waarvan het menu is geïnspireerd op tentoonstelling De schatkamer!. Kijk voor het volledige programma, prijzen en openingstijden op hermitage.nl/voorjaar.

Nu te zien in de Hermitage: vijf tentoonstellingen

  •          De schatkamer! Meesterwerken uit de Hermitage
  •         Hollanders van de Gouden Eeuw
  •          Art Brut. Jean Dubuffets revolutie in de kunst
  •          Panorama Amsterdam
  •          Schamerkat. De solotentoonstelling van Helen Verhoeven

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling