Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
Foto: René Gerritsen/Jan Six Fine Arts

Rembrandt te zien in Hermitage Amsterdam

Tot en met 17 juni is het recent aan Rembrandt toegeschreven werk Portret van een jongeman te zien in de Hermitage Amsterdam. Het meesterwerk heeft tijdelijk een plek in een aparte zaal in de Amstelvleugel. 

©
Foto: René Gerritsen/Jan Six Fine Arts
Rembrandt van Rijn (1606-1669): Portret van een jonge man’(olieverf op doek, 94,5×73,5 cm.) Foto René Gerritsen

Het gaat om een uit circa 1634 daterend portret van een onbekende jongeman, waarschijnlijk een fragment van een groot dubbelportret. Het is voor het eerst in bijna een halve eeuw dat een volledig onbekend schilderij van Rembrandt is ontdekt. Kunsthandelaar en kunsthistoricus Jan Six kocht het ongesigneerde en ongedateerde portret met hulp van een investeerder op een veiling bij Christie’s in Londen. Hij deed uitgebreid kunsthistorisch en technisch onderzoek waaruit bleek dat het werk door de destijds ongeveer 28-jarige meester zelf moet zijn geschilderd. De toeschrijving is onderschreven door professor Ernst van de Wetering, bekend van het Rembrandt Research Project (RPP) en algemeen erkend als dé Rembrandt-autoriteit in de wereld en daarnaast door vijftien vooraanstaande conservatoren en kunsthistorici uit binnen- en buitenland.

Boek: Rembrandts Portret van een jonge man

Het boek Rembrandts Portret van een jonge man van Jan Six neemt de lezer op meeslepende en erudiete wijze mee in zijn spannende ontdekkingstocht die leidde tot de toeschrijving van dit meesterwerk. Six laat het Portret van een jonge man zien door het oog van zijn ontdekker. Het boek is voor €19,99 verkrijgbaar in de museumshop van de Hermitage Amsterdam in het Nederlands en het Engels. 144 blz., uitgeverij Prometheus. 

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling