Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
Foto Janiek Dam

Tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie publiekssucces

100.000ste bezoeker al na 3 maanden verwelkomd

De tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie in de Hermitage Amsterdam blijft onverminderd veel bezoekers trekken. Al op woensdag 17 mei, iets meer dan drie maanden na de opening, werd de 100.000ste bezoeker verwelkomd. Uit handen van Paul Mosterd, adjunct-directeur van de Hermitage Amsterdam, ontving mevrouw Annemarie Hoek-de Vries Reilingh uit Naarden de tentoonstellingscatalogus en een cheque ter waarde van € 1.000 voor een reis naar St.-Petersburg, ter beschikking gesteld door reispartner SRC Reizen.

Mevrouw Hoek-de Vries Reilingh bezocht de tentoonstelling met haar vaste museumclub uit Het Gooi. ‘Wij waren met onze groep jaren geleden bij de prachtige openingstentoonstelling Aan het Russische hof. Niet te geloven dat ik deze prijs krijg nu we hier weer zijn’.

Tentoonstelling

Honderd jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie is in de Hermitage Amsterdam 2017 de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie te zien. Ruim 250 exclusieve objecten brengen het indrukwekkende verhaal in beeld van het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra en de explosieve politieke en sociale omstandigheden tijdens Nicolaas’ regering. Het publiek ervaart het scherpe contrast tussen enerzijds het mondaine St.-Petersburg met zijn bloeiende kunsten en anderzijds de om zich heen grijpende maatschappelijke onrust. Achteraf blijken keuzes en beslissingen van de tsaar de Revolutie en het einde van de Romanovs in Rusland na ruim 300 jaar onafwendbaar te hebben gemaakt. De laatste levensjaren van het tsarengezin komen heel nabij. Alle gezinsleden werden in juli 1918 vermoord.

1917: hét kantelpunt in de Russische geschiedenis. De laatste tsaar en de revolutie, een eeuw later exclusief in Amsterdam. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 17 september 2017.

©
Foto Janiek Dam

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling