Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.

Educatie

Educatie
Voortgezet onderwijs
Student@H’ART Museum
MBO
Student@H’ART Museum
Activiteiten
Basisonderwijs
Jong@H’ART

Basisonderwijs

Educatie is een belangrijke pijler binnen H’ART Museum. Onder het motto ‘ieder kind heeft recht op de ontdekking van zijn eigen talent’ is een programma gerealiseerd Jong@H’ART. 

Dit schoolprogramma is speciaal voor de groepen 4, 5 en 6 van het basisonderwijs en gratis voor deze groepen binnen de metropool Amsterdam. Natuurlijk draait dit educatieve programma in H'ART Museum om het samen kijken naar kunst in de tentoonstelling, het maken van een eigen kunstwerk in de studio en het verbreden van je horizon.

Maar meer nog gaat het bij Jong@H’ART om het ontwikkelen van het creatieve vermogen om met een open blik te kijken naar de eigen omgeving. Kunst is bij uitstek het middel om verwondering en creativiteit te stimuleren. Een open blik voor de omgeving, is dat niet juist dé vaardigheid die nodig is in de 21ste eeuw. Kunst is bij uitstek het middel om verwondering en creativiteit te stimuleren. Hieruit ontstaat openheid voor andere ideeën en opvattingen en geeft ruimte voor dialoog. Uit onderzoek is gebleken dat ons programma een grote impact op kinderen heeft: het bevordert creativiteit maar ook kritisch en oplossingsgericht denken. 

Niet alle kinderen in Amsterdam komen automatisch in contact met beeldende kunst, musea en een creatieve omgeving. H’ART Museum heeft als voornaamste doel om zo veel mogelijk kinderen te bereiken. 

Meer weten over Jong@H’ART of een van onze andere educatieve programma’s binnen H’ART Museum Educatie? Stuur dan een e-mail aan educatie@hartmuseum.nl

Van 16 september 2023 tot en met 20 mei 2024 staat in H’ART Museum de tentoonstelling Julius Caesar, ik kwam, ik zag en ging ten onder. Download nu de voorbereidende lessen en de docentenhandleiding die bij het Jong@H’ART programma bij deze tentoonstelling horen: 

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling