Educatie

Hermitage voor Kinderen
Vo, mbo en hbo

Voortgezet onderwijs

Vo-, mbo- en hbo-scholen kunnen de tentoonstelling 𝕃𝕆𝕍𝔼 𝕊𝕋𝕆ℝ𝕀𝔼𝕊 – 𝔸ℝ𝕋, ℙ𝔸𝕊𝕊𝕀𝕆ℕ & 𝕋ℝ𝔸𝔾𝔼𝔻𝕐 van 17 september 2022 t/m 8 januari 2023 zelfstandig bezoeken, of daar een educatieve rondleiding of associatie-game bij boeken.

Aanmelden kan tot uiterlijk één week voor de gewenste bezoekdatum. Mail hiervoor naar educatie@hermitage.nl.

Misschien gebruikt jouw school de Cultuurkaart al jaren, misschien pas recent. Lees hier over het hoe en waarom rond de Cultuurkaart en betaal met de Cultuurkaart, reken af aan de kassa of vraag om een factuur.

. 

Kosten en mogelijkheden van het zelfstandig schoolbezoek

  • Groepen van max. 30 studenten + 2 of 3 begeleiders: € 75 (ex. btw)
  • Groepen van max. 15 studenten + 1 of 2 begeleiders: € 45 (ex. btw)

Tijdens een zelfstandig schoolbezoek is het mogelijk een eigen opdracht vanuit school te doen, de Grand Art Game Live te spelen of de Love Tour te volgen.

De Grand Art Game Live (vanaf 12 jaar) is een online game waarbij je in de tentoonstelling op zoek gaat naar QR-codes bij kunstwerken, deze scant en vervolgens op je smartphone live een quiz bij ieder kunstwerk speelt. Je kunt kiezen uit quizzen met verschillende niveaus: makkelijk en moeilijk.

De Love Tour (vanaf 12 jaar) is een interactieve audiotour met tien anekdotes over de geportretteerde geliefden omlijst door een soundtrack van love ballads. Na iedere anekdote volgt een dilemma waarbij je een keuze moet maken. Aan het eind van de tour ontdek je aan de hand van jouw keuzes wat voor lover jij bent.

Een zelfstandig schoolbezoek is tot uiterlijk één week voor de gewenste bezoekdatum te boeken via educatie@hermitage.nl.


Kosten en mogelijkheden van de educatieve rondleiding

Rondleidingen van één uur met max. 15 studenten + 1 of 2 begeleiders: € 95

Educatieve rondleidingen zijn interactief, waarbij de leerling wordt uitgedaagd zijn/haar mening te geven en in gesprek te gaan met onze professionele gidsen die ervaring hebben met Visual Thinking Strategy (VTS). De rondleiding sluit in overleg met de docent zo veel mogelijk aan bij de lesstof. Geschikt voor alle niveaus en leerjaren vo, mbo en hbo.

Educatieve rondleidingen zijn tot uiterlijk één week voor de gewenste bezoekdatum te boeken via educatie@hermitage.nl. Let op: Bij meer dan 15 studenten dient dus een extra rondleiding geboekt te worden.


Kosten en mogelijkheden van onze Love Stories associatie-game

  • Groepen van max. 30 studenten + 2 of 3 begeleiders: € 75
  • Groepen van max. 15 studenten + 1 of 2 begeleiders: € 45

Tijdens een zelfstandig bezoek van één uur voor vo, mbo en hbo wordt gevraagd de klas te verdelen in zes groepen. Iedere groep krijgt een set van vijf foto’s met verschillende thema’s rond de liefde.

In de eerste ronde (het eerste half uur) zoeken de leerlingen bij iedere foto een kunstwerk dat zij met deze foto associëren. Hier zijn geen foute antwoorden mogelijk.

In de tweede ronde (het tweede half uur) presenteren de leerlingen de associaties uit de eerste ronde aan een andere groep en worden deze ter plekke besproken/bediscussieerd.

Deze werkvormen waarbij de leerlingen associëren, presenteren en bespreken/discussiëren zijn met name geschikt voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Voorafgaand aan het schoolbezoek ontvang je als docent een instructie van de associatie-game.

De associatie-game  is tot uiterlijk één week voor de gewenste bezoekdatum te boeken via educatie@hermitage.nl.


Speurtocht 𝘓𝘰𝘷𝘦 𝘚𝘵𝘰𝘳𝘪𝘦𝘴 ♥
Voor kinderen vanaf 6 jaar ligt er bij binnenkomst bij de balie een geweldige speurtocht klaar.

Made with love ♥

Wie is er klaar voor 𝘓𝘰𝘷𝘦 𝘚𝘵𝘰𝘳𝘪𝘦𝘴 – 𝘒𝘶𝘯𝘴𝘵, 𝘱𝘢𝘴𝘴𝘪𝘦 & 𝘵𝘳𝘢𝘨𝘦𝘥𝘪𝘦?