Educatie

Hermitage voor Kinderen
Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

VO-, mbo- en hbo-scholen en universiteiten kunnen Russische avant-garde | Revolutie in de kunst bezoeken met een zelfstandig schoolbezoek of met een educatieve rondleiding.

Aanmelden uiterlijk één week voor gepland bezoek. Betaling per factuur of met de Cultuurkaart.

Zelfstandig schoolbezoek

  • Groep van max. 30 studenten + 2 of 3 begeleiders € 75 (ex. btw)
  • Groep van max. 15 studenten + 1 of 2 begeleiders € 45 (ex. btw)

Tijdens het zelfstandig schoolbezoek is het mogelijk een eigen opdracht vanuit school te doen, de Grand Art Game Live te spelen of de audiotour te beluisteren.

De Grand Art Game Live is een game waarbij de studenten op hun smartphone quizzen doen over de objecten in de tentoonstelling, geschikt vanaf de onderbouw.

De audiotour is onder meer ingesproken door Sjeng Scheijen, auteur van De avant-gardisten, de Russische Revolutie in de kunst, 1917-1935, geschikt vanaf de bovenbouw.

Boek een zelfstandig schoolbezoek aan Russische avant-garde | Revolutie in de kunst via educatie@hermitage.nl

Educatieve rondleiding

Rondleiding van één uur, max. 15 studenten + 1 of 2 begeleiders € 99,50 (ex. btw). Bij meer dan 15 studenten dient een extra rondleiding geboekt te worden.

Een educatieve rondleiding is een interactieve rondleiding waarbij een professionele gids van ARTTRA de leerlingen door de tentoonstelling leidt. Hierbij is er keuze uit een educatieve rondleiding algemeen en een educatieve rondleiding eindexamen Kunst (havo/vwo).

Een educatieve rondleiding algemeen vertelt het tentoonstellingsverhaal over de Russische avant-gardisten van voor de Russische Revolutie t/m het stalinisme, waarbij de gids de rondleiding aanpast aan het niveau en leerjaar van de groep. Geschikt voor alle niveaus en leerjaren vo, mbo, hbo en wo.

Tijdens een educatieve rondleiding eindexamen Kunst (havo/vwo) reflecteren de leerlingen samen met de gids a.d.h.v. verschillende invalshoeken (domein B) op objecten in de tentoonstelling bij accenten binnen het onderwerp Cultuur van het moderne in de eerste helft van de twintigste eeuw (domein C): avantgardistische stromingen, expressie en abstractie, architectuur: functionalisme en ontwikkelingen in de kunsten in Rusland (bijvoorbeeld constructivisme).

Boek direct een educatieve rondleiding via https://arttra.com/hermitage-amsterdam/

Voor meer informatie: educatie@hermitage.nl

©
Foto Evert Elzinga
Educatieve rondleidingen Dutch Heritage Amsterdam

Het museum is OPEN!

Nu te zien: Het Gele Huis van Vincent van Gogh.