©
© State Hermitage Museum, St Petersburg

Tentoonstellingen

©
Sophie Kugel (Instagram)
5 juni
— 9 januari 2022
Romanovs in de ban van de ridders
Een romantisch verhaal van tsaren en ridders
Beleef dit unieke verhaal van tsaren en ridders. Ruim 250 objecten uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg, voor het eerst samen in Nederland, vertellen over de middeleeuwen, met ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien, en de revival daarvan aan het Russische keizerlijke hof. Op deze pagina vind je verhalen uit deze tentoonstelling en beelden van de bijzondere collectie.
Nu te zien
Groepsportretten van de 17e eeuw
30 groepsportretten uit de 17e eeuw van het Amsterdam Museum. Met tijdelijke interventie: 'Monument der Regentessen'.
Nu te zien
For the Love of Art & Chicago Calling
Het Museum van de Geest | Outsider Art laat verrassende, ongepolijste kunst zien van mensen met een bijzondere achtergrond.
Binnenkort open
Sensing Streams - Holland Festival
Te zien t/m 27 juni 2021. Te bezoeken met ticket voor Romanovs & Ridders of Hermitage all-in ticket.
©
Foto: Eva Bloem
Nu te zien
Winnende bouwwerken met LEGO
Nu te zien in de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders.
©
Het gaat regenen! Eet smakelijk! (Mondriaan Oliebollen of Trashy Mondriaan), 2020, acryl, inkt en aquarel op rijstpapier, 98 x 180 cm
Nu te zien
Het bloemblaadje...
t/m 22 augustus. ABN AMRO Kunstprijs-winnaar Evelyn Taocheng Wang presenteert nieuw werk in deze expositie.
©
Foto: Eva Bloem
Nu te zien
Panorama Amsterdam
Panorama Amsterdam, een verrassende attractie in de Hermitage Amsterdam!
Nu te zien
Outsider Art Galerie
In de Galerie vinden wisselende exposities van outsider-kunstenaars plaats. In de Artotheek kunt u kunstwerken lenen.

Outsider Art Galerie

Nu te zien: Solo show Yair Aa t/m 4 juli 2021

Yair Aa (Be'er Jacob, Israël, 1963) heeft een lange staat van dienst als kunstenaar. Hij schildert, tekent, maakt beelden en etsen. Yair vertelt met zijn kunst verhalen over zijn dagelijks leven, zijn (familie)verleden en joodse identiteit. Door verschillende technieken en thema's te behandelen wil hij meerdere kanten van zichzelf laten zien. In deze tentoonstelling toont hij voor het eerst zijn 'corona dagboek' aan het publiek: 101 beschilderde panelen over het wel en wee in coronatijd. Daarnaast maakte hij een serie olieverfportretten van dierbaren, intieme aquarellen, beelden en toont hij het monumentale drieluik 'De verschrikkingen van de oorlog'.

Openingstijden en Meet & Greet
De tentoonstelling is te zien van woensdag t/m zondag van 12 tot 17 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk.
De galerie organiseert op woensdag 9 juni een Meet & Greet met Yair van 12 - 13 uur in de galerie. Je kunt je hiervoor opgeven via outsiderart@cordaan.nl

Meer info: www.outsiderartgalerie.nl   

©
Yair Aa, Corona dagboek, 34x32 cm
Yair Aa, Corona dagboek, 34x32 cm

Outsider Art Galerie

In de galerie vinden wisselende exposities plaats van bekende en minder bekende outsiders uit Amsterdam, maar ook uit de rest van Nederland en Europa. U vindt er onder meer schilderijen, tekeningen, grafiek, keramiek, beeldhouwwerk, collages, foto’s en textielkunst. De galerie is gratis toegankelijk en alle werken zijn te koop.

De Outsider Art Galerie is in 2016 opgericht op initiatief van zorgorganisatie Cordaan, de Hermitage Amsterdam en museum het Dolhuys uit Haarlem.

De kunstenaars van de Outsider Art Galerie zijn een beetje ‘anders’. Vaak hebben ze een verstandelijke of psychische beperking. Ze denken niet commercieel en reflecteren niet op bestaande kunststromingen. De kunst komt rechtstreeks naar boven borrelen, zit in hun hoofd en móet eruit. Hun werk is boeiend, veelzijdig en heel puur. De Outsider Art Galerie biedt een volwaardig kunstpodium voor deze kleurrijke kunstenaars. En nu eens niet binnen de muren van een zorgorganisatie, maar in een inspirerende museale omgeving.

Outsider Art Ateliers

Een groep van vijftien Outsider-kunstenaars werkt dagelijks aan haar kunstwerken in de boven de galerie gelegen Outsider Art Ateliers. In deze ateliers kunnen bedrijven of groepen particulieren kunstworkshops volgen, geleid door één van de Outsider-kunstenaars.

Outsider Art Artotheek

In de Outsider Art Artotheek (gratis toegankelijk) kunt u kunst lenen. Voor meer informatie over lenen, rondleidingen en/of workshops kijk op onze pagina: outsiderartgalerie.nl.

Like onze facebookpagina.  

Binnenkort te zien
Tiende editie ABN AMRO Kunstprijs
Neo Matloga wint tiende editie ABN AMRO Kunstprijs.

Verwacht

Hermitage vanaf 5 juni weer OPEN!

Wij kijken uit naar uw komst. Tickets nu online verkrijgbaar!