©
© State Hermitage Museum, St Petersburg

Tentoonstellingen

19 november 2020
— 31 juli 2021
Romanovs in de ban van de ridders
Een romantisch verhaal van tsaren en ridders
De Hermitage Amsterdam is tijdelijk gesloten. Beleef dit unieke verhaal van tsaren en ridders. Ruim 250 objecten uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg, voor het eerst samen in Nederland, vertellen over de middeleeuwen, met ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien, en de revival daarvan aan het Russische keizerlijke hof. Op deze pagina vind je verhalen uit deze tentoonstelling en beelden van de bijzondere collectie.
Tijdelijk gesloten
Groepsportretten van de 17e eeuw
30 groepsportretten uit de 17e eeuw van het Amsterdam Museum. Met tijdelijke interventie: 'Monument der Regentessen'.
Tijdelijk gesloten
For the Love of Art & Chicago Calling
Het Museum van de Geest | Outsider Art laat verrassende, ongepolijste kunst zien van mensen met een bijzondere achtergrond.
Tijdelijk gesloten
Outsider Art Galerie
In de Galerie vinden wisselende exposities van outsider-kunstenaars plaats. In de Artotheek kunt u kunstwerken lenen.

Outsider Art Galerie

De Hermitage Amsterdam & Outsider Art Galerie zijn tijdelijk gesloten. Klik hier voor meer informatie.

Te zien vanaf 28 november: MONSTERS!

Curator, fotograaf en alleskunner Jan Hoek ging in Nederland en België op jacht naar monsters in outsider art. En hij vond er heel wat! Griezelige, lieve, groene, grote en kleine in alle maten, kleuren, materialen en verschijningsvormen. Voor iedere kunstenaar heeft de verbeelding van het monster een andere betekenis. Voor sommigen een uiting van innerlijke onrust en demonen, voor anderen een rijke inspiratiebron uit dromen, verhalen, games, films of andere culturen.

Deelnemende kunstenaars: Mies van der Perk, Hein Dingemans, Callam de Ruijter, Klaus Compagnie, Niels-Jan Tavernier, Lien Anckaert, Chris Weijers, Jessica Magnin, Lewis Parrington Stack, Anke Stoel, Christa Hamer, Viresh Paltie, Marcello Stokhof, Gerben Krol, Wieno Rodenburg, Desmond Tjon A Koy, Chris Dierdorp, Rudy de Gruyl, Bo Verlinden, Jacquelien Gosschalk de Leeuw, Max Carper, Benjamin Pelnecker en Youssef Boucenna.

Openingsevent 10 december 15-18 u. Reserveer je tijdslot hier outsiderart@cordaan.nl

MONSTERS!
28/11/2020 - 10/1/2021
Outsider Art Galerie
do t/m zo 12 - 17 u

Outsider Art Galerie

In de galerie vinden wisselende exposities plaats van bekende en minder bekende outsiders uit Amsterdam, maar ook uit de rest van Nederland en Europa. U vindt er onder meer schilderijen, tekeningen, grafiek, keramiek, beeldhouwwerk, collages, foto’s en textielkunst. De galerie is gratis toegankelijk en alle werken zijn te koop.

De Outsider Art Galerie is in 2016 opgericht op initiatief van zorgorganisatie Cordaan, de Hermitage Amsterdam en museum het Dolhuys uit Haarlem.

De kunstenaars van de Outsider Art Galerie zijn een beetje ‘anders’. Vaak hebben ze een verstandelijke of psychische beperking. Ze denken niet commercieel en reflecteren niet op bestaande kunststromingen. De kunst komt rechtstreeks naar boven borrelen, zit in hun hoofd en móet eruit. Hun werk is boeiend, veelzijdig en heel puur. De Outsider Art Galerie biedt een volwaardig kunstpodium voor deze kleurrijke kunstenaars. En nu eens niet binnen de muren van een zorgorganisatie, maar in een inspirerende museale omgeving.

Outsider Art Ateliers

Een groep van vijftien Outsider-kunstenaars werkt dagelijks aan haar kunstwerken in de boven de galerie gelegen Outsider Art Ateliers. In deze ateliers kunnen bedrijven of groepen particulieren kunstworkshops volgen, geleid door één van de Outsider-kunstenaars.

Outsider Art Artotheek

In de Outsider Art Artotheek (gratis toegankelijk) kunt u kunst lenen. Voor meer informatie over lenen, rondleidingen en/of workshops kijk op onze pagina: outsiderartgalerie.nl.

Like onze facebookpagina.  

©
Foto: Eva Bloem
Tijdelijk gesloten
Panorama Amsterdam
Panorama Amsterdam, een verrassende attractie in de Hermitage Amsterdam!
©
Het gaat regenen! Eet smakelijk! (Mondriaan Oliebollen of Trashy Mondriaan), 2020, acryl, inkt en aquarel op rijstpapier, 98 x 180 cm
Tijdelijk gesloten
Het bloemblaadje...
ABN AMRO Kunstprijs-winnaar Evelyn Taocheng Wang presenteert nieuw werk in deze expositie.

Verwacht

©
© State Hermitage Museum, St Petersburg
Tijdelijk gesloten
Romanovs in de ban van de ridders
Een romantisch verhaal van tsaren en ridders

De winnaars van de bouwwedstrijd zijn bekend!

Bekijk de winnende bouwwerken.