Hermitage Amsterdam is nu Hโ€™ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van Hโ€™ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now Hโ€™ART Museum. You will now be redirected to the Hโ€™ART Museum website.
©
ยฉ The Leiden Collection

4 februari 2023
— 27 augustus 2023
Rembrandt & tijdgenoten
Historiestukken uit The Leiden Collection
Het is een unieke kans om kunst uit een privรฉcollectie te kunnen bewonderen. Helemaal wanneer die werken voor รฉรฉn keer terugkeren naar de plek waar ze vier eeuwen geleden werden bedacht en gemaakt. ๐˜™๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ต & ๐˜ต๐˜ช๐˜ซ๐˜ฅ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ toont 35 schilderijen uit ๐˜›๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜“๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜Š๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ต๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฏ, een bijzondere privรฉcollectie uit New York. Je ziet prachtige werken van de grootste historieschilders uit de 17e eeuw, zoals ๐‘๐ž๐ฆ๐›๐ซ๐š๐ง๐๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐‘๐ข๐ฃ๐ง, zijn leermeester ๐๐ข๐ž๐ญ๐ž๐ซ ๐‹๐š๐ฌ๐ญ๐ฆ๐š๐ง, zijn leerlingen ๐‚๐š๐ซ๐ž๐ฅ ๐…๐š๐›๐ซ๐ข๐ญ๐ข๐ฎ๐ฌ en ๐€๐ซ๐ž๐ง๐ญ ๐๐ž ๐†๐ž๐ฅ๐๐ž๐ซ, maar ook tijdgenoten. Denk aan ๐‰๐š๐ง ๐‹๐ข๐ž๐ฏ๐ž๐ง๐ฌ, ๐…๐ซ๐š๐ง๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง ๐Œ๐ข๐ž๐ซ๐ข๐ฌ en ๐‰๐š๐ง ๐’๐ญ๐ž๐ž๐ง. Bewonder de historiestukken en ontdek zelf waarom zij werden gezien als de nobelste, meest prestigieuze vorm van schilderkunst.
Plan je bezoek
Openingstijden & Tickets
17e-eeuwse kunst
The Leiden Collection
Ontdek het verhaal achter deze bijzondere collectie

The Leiden Collection

The Leiden Collection, in 2003 opgericht door de Amerikaanse verzamelaars Dr. Thomas S. Kaplan en zijn vrouw Daphne Recanati Kaplan, omvat ongeveer 250 schilderijen en tekeningen en vertegenwoordigt een van de grootste en belangrijkste verzamelingen van 17e-eeuwse Nederlandse schilderijen in particuliere handen. De collectie is genoemd naar Rembrandts geboortestad ter ere van de transcendentie van de meester en richt zich op de werken van Rembrandt en zijn volgelingen, en belicht de persoonlijkheden en thema's die de 17e eeuw gedurende vijf generaties vorm gaven.

De collectie is de meest uitgebreide weergave van de Leidse kunstenaars die bekend staan als fijnschilders. Zij focusten zich op het schilderen van portretten, tronies (karakterstudies), genretaferelen en historiestukken.

©
ยฉ The Leiden Collection
Pieter Lastman, David geeft Uriah een brief voor Joab (1619), 42.8 x 63.3 cm

Wil je meer te weten komen over de collectie? The Leiden Collection heeft een uitgebreide online catalogus. Hier vind je gedetailleerde informatie over alle schilderijen, biografieรซn van de kunstenaars en essays van vooraanstaande wetenschappers.

Plan je bezoek
H'ART Museum Grand Cafรฉ
Zondag 10 maart
Operaconcert Josephina Louise Hoogstad
Classic met Caesar
Luisteren en kijken
Audiotours & Speurtocht
Voor jong en oud
Plan je bezoek
H'ART Museum Shop

H'ART Museum ( voorheen Hermitage)

Great Art Sparks Hearts