Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.

16 september
— 20 mei 2024
Julius Caesar
Ik kwam, ik zag en ging ten onder
Met de titel ‘Julius Caesar, Ik kwam, ik zag en ging ten onder’ brengen wij onze allereerste tentoonstelling in H'ART Museum over Julius Caesar. Via een unieke collectie van bijna 150 historische objecten, beleef je dit spannende verhaal uit de wereldgeschiedenis en volg je het bewogen leven van Caesar. Van zijn beroemde opkomst als gewone Romeinse burger tot gelauwerde generaal, helemaal tot aan zijn beruchte ondergang en uiteindelijk tot zijn moord. Ontdek alles over zijn verbond (en affaire) met Cleopatra en hun nalatenschap. Caesar veroorzaakte een culturele golfbeweging en inspireerde van Shakespeare tot in hedendaagse films. Terwijl je langs de artefacten reist, ontrafel je de mythen rond zijn persoon en kom je dichter bij de realiteit van zijn heerschappij, zijn overwinning, alle hoogtepunten maar ook de duistere kanten van zijn levensreis. Onze wens is dat je uiteindelijk zelf kunt beslissen wie Caesar is, en wat hij betekent in de wereld van vandaag. De tentoonstelling loopt van zaterdag 16 september 2023 tot en met maandag 20 mei 2024.
Plan je bezoek
Openingstijden & Tickets
Julius Caesar
The inside story
Zoals nog nooit eerder vertoond
Plan je bezoek
H'ART Museum Grand café
H’ART Museum Podcast Julius Caesar
Plan je bezoek
H'ART Museum Shop

H'ART Museum Shop

Bij iedere tentoonstelling presenteert onze H'ART Museum Shop een geheel nieuw assortiment. Speciaal voor Julius Caesar zijn er weer bijzondere producten toegevoegd aan de collectie. Van sieraden tot de mooiste kunst- en fotoboeken. 

Naast de wisselende collectie bieden wij een breed assortiment literatuur, accessoires, muziek, films, sieraden, aantekenboekjes en diverse kunstboeken. Van sierkussens en poefen van het interieurmerk Sensa, tot thee van Wilder Land. 

©
Sam Eye Am

Catalogus 

Bij elke tentoonstelling verschijnt een prachtige full colour catalogus. Binnenkort lees je hier meer over de uitgave voor Julius Caesar

Online Museumshop

Ben je niet in de gelegenheid om de H'ART Museum Shop te bezoeken, maar wil je toch onze producten bestellen? Of heb je het museum bezocht, en achteraf toch 'souvenirspijt'? In onze online shop kan je de mooiste cadeaus, boeken en sieraden bestellen.

Openingstijden H'ART Museum Shop

De H'ART Museum Shop is dagelijks geopend van 10.30 tot 17.00 uur. 

Je vindt onze winkel voorbij de garderobe in de H'ART Museum vleugel. Vragen? Neem contact op via +31 (0)20 530 74 82 of museumshop@hermitage.nl.

©
Sam Eye Am

Hermitage is H'ART Museum

Great art sparks hearts