©
Lucas Cranach I, Madonna met kind onder een appelboom, 1525–30. Olieverf op doek (overgezet van paneel)

Pers

Persberichten
Beeldmateriaal Hermitage Amsterdam en Hermitage voor Kinderen
Beeldmateriaal en informatie tentoonstellingen

Beeldmateriaal en informatie tentoonstellingen

Hier vindt u persberichten, achtergrondinformatie en beeldmateriaal over de tentoonstellingen.  Download hier zipbestanden met beeldmateriaal en creditlines van lopende en toekomstige tentoonstellingen van de Hermitage Amsterdam. Afbeeldingen kunnen alleen rechtenvrij gebruikt worden in het kader van redactionele aandacht voor tentoonstellingen van de Hermitage Amsterdam. Bij gebruik van afbeeldingen moet altijd de creditline, de naam van de fotograaf en/of ‘State Hermitage Museum, St Petersburg’ vermeld worden.

De schatkamer!

Tien jaar Hermitage Amsterdam, dat is in 2019 reden voor een jaar lang feest. Te beginnen met De schatkamer!, de eerste van de twee jubileumtentoonstellingen, vol meesterwerken uit de gehele collectie van de Hermitage in St.-Petersburg. Met grote namen uit de kunstgeschiedenis, zoals Bernini, Da Vinci, Van Dyck, Fabre, Matisse, Rembrandt, Tintoretto, Thorvaldsen, Velázquez en Van der Weyden. Met topstukken uit culturen die teruggaan tot de vroege prehistorie (23.000 v.Chr.), kunst uit het oude Egypte, Griekenland en Rome, maar ook uit Siberië, het Midden-Oosten en Oost-Azie. In de grote zaal, onder een spectaculair lichtkunstwerk, krijgt het publiek verrassende confrontaties te zien met werken uit verschillende tijden en culturen.  

©
Lucas Cranach I, Madonna met kind onder een appelboom, 1525– 30. Olieverf op doek (overgezet van paneel) © State Hermitage Museum, St Petersburg

Persbericht
Klik hier voor het persbericht Hermitage Amsterdam viert tienjarig bestaan met twee grote jubileumtentoonstellingen.

Achtergrondverhaal
Klik hier voor het achtergrondverhaal van De schatkamer!

Beeldmateriaal
1. Klik hier om beeldmateriaal van De schatkamer! te downloaden (objecten).
2. Klik hier om beeldmateriaal van De schatkamer! te downloaden (tentoonstelling en zalen). Verplicht fotobijschrift bij deze selectie: Evert Elzinga.
3. Klik hier om beeldmateriaal van de Vegetarische schatten (gerechten tijdens de Nationale Week Zonder Vlees) te downloaden. Verplicht fotobijschrift bij deze selectie: Delphine Chevalier.

Perskit
klik hier om diverse persmaterialen (oa persbericht, achtergrondverhaal, toelichting confrontaties en overige informatie) te downloaden. 

De schatkamer! Meesterwerken uit de Hermitage is te zien vanaf 2 februari tot en met 25 augustus 2019 in de Hermitage Amsterdam. De beelden mogen alleen rechtenvrij worden gepubliceerd ten behoeve van deze tentoonstelling. Deze afbeeldingen moeten gepubliceerd worden met de bijbehorende creditlines. Deze zijn te vinden via bovenstaande downloadlink. Bij gebruik van een of meer van deze beelden dient een bewijsexemplaar van de publicatie te worden gestuurd naar onderstaand adres.

Classic Beauties

Op Grand Tour in de Hermitage. Halverwege de achttiende eeuw is Europa in de ban van de opgravingen in Italië. Kunstenaars en jonge Europese aristocraten gaan op Grand Tour om de klassieke Romeinse kunst met eigen ogen te zien. In de Eeuwige Stad komen beroemde schilders en beeldhouwers, zoals Pompeo Batoni, Anton Raphael Mengs, Hubert Robert, Angelika Kauffmann en Antonio Canova bij elkaar en ontwikkelen hun eigen perfecte schoonheidsidealen. Bezoekers van de Hermitage Amsterdam kunnen vanaf 16 juni zelf op Grand Tour, een ware belevenis langs meer dan 60 toonaangevende kunstwerken van het Neoclassicisme.

©
Antonio Canova, De Drie Gratiën, 1812–16 (detail) © Aurelio Amendola / State Hermitage Museum, St Petersburg

Deze werken, en vele anderen, zijn te zien in de tentoonstelling Classic Beauties. Kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuwvanaf 16 juni 2018 tot en met 13 januari 2019 in de Hermitage Amsterdam. De beelden mogen alleen rechtenvrij worden gepubliceerd ten behoeve van deze tentoonstelling. Deze afbeeldingen moeten gepubliceerd worden met de creditlinesDe verplichte creditlines staan hier. Bij gebruik van een of meer van deze beelden dient een bewijsexemplaar van de publicatie te worden gestuurd naar onderstaand adres.

Persbericht
Klik hier om naar het persbericht Classic Beauties te gaan.
Klik hier om naar het persbericht Muziektour bij Classic Beauties te gaan

Tentoonstellingsfoto´s
Klik hier om de foto´s van de tentoonstelling (zaalimpressies) te downloaden. Deze afbeeldingen moeten gepubliceerd worden met de verplichte creditlines foto Evert Elzinga

Achtergrondverhaal
Klik hier om het achtergrondverhaal bij de tentoonstelling Classic Beauties te downloaden.

Beeldmateriaal Hollanders van de Gouden Eeuw

Persberichten en beeldmateriaal Hollanders van de Gouden Eeuw

Beeldmateriaal Outsider Art Museum

Persberichten en beeldmateriaal Outsider Art Museum

Beeldmateriaal Panorama Amsterdam

Op donderdag 24 augustus werd in de Hermitage Amsterdam de nieuwe permanente attractie Panorama Amsterdam, City Time Lapse geopend. Met animaties, historische beelden, films en afbeeldingen van schilderijen laat dit multimediale panorama de bezoeker in acht minuten de geschiedenis van Amsterdam beleven. Het zeventiende-eeuwse gebouw van de Hermitage, destijds een van de grootste gebouwen van de stad, heeft een hoofdrol en is ‘uitkijkpost’. 
De foto's mogen alleen rechtenvrij worden gepubliceerd ten behoeve van de promotie van Panorama Amsterdam. Deze foto's moeten gepubliceerd worden met de verplichte creditline: Foto Ilja Huner. Bij gebruik van een of meer van deze beelden dient een bewijsexemplaar van de publicatie te worden gestuurd naar onderstaand adres.

©
Foto Ilja Huner

Beeldmateriaal ABN AMRO Kunstprijs 2017

Deze werken zijn te zien in de tentoonstelling van Saskia Noor van Imhoff, de winnaar van de ABN AMRO Kunstprijs 2017. Later dit jaar krijgt zij, als onderdeel van de prijs, een solotentoonstelling in de Hermitage Amsterdam. De beelden mogen alleen rechtenvrij worden gepubliceerd ten behoeve van deze tentoonstelling. Deze afbeeldingen moeten gepubliceerd worden met de creditlines. Bij gebruik van een of meer van deze beelden dient een bewijsexemplaar van de publicatie te worden gestuurd naar onderstaand adres.

Hermitage Amsterdam
Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Madeline van Vliet
Postbus 11675
1001 GR  Amsterdam 
020 530 87 55
pressoffice@hermitage.nl

 De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige sponsorlijst zie hermitage.nl.)

☆☆☆☆ in Dagblad Trouw voor De schatkamer!

Boek nu online tickets