©
Lucas Cranach I, Madonna met kind onder een appelboom, 1525–30. Olieverf op doek (overgezet van paneel)

2 februari 2019
— 25 augustus 2019
De schatkamer!
Meesterwerken uit de Hermitage
Koop nu uw kaartje voor jubileumtentoonstelling # 1, De schatkamer! en ontvang 20% korting op uw tentoonstellingskaartje voor jubileumtentoonstelling #2, Juwelen!. | De Hermitage Amsterdam bestaat 10 jaar! En dat vieren we met een duik in al die fenomenale collecties van de Hermitage in St.-Petersburg. U maakt een inspirerende reis langs bijzondere museumschatten uit de hele kunstgeschiedenis. Van puur gouden archeologische vondsten uit oude culturen, via sculpturen en kostbaarheden uit de Grieks/Romeinse tijd, tot hoogtepunten uit de schilderkunst met grote namen als Da Vinci, Dürer, Van Dyck, Matisse, Rembrandt, Tintoretto, Velázquez en Van der Weyden. Ruim tweehonderd kunstwerken vormen voor even een ware schatkamer in de Hermitage Amsterdam. Een reis door de kunstgeschiedenis, een unicum in Nederland!
Plan uw bezoek
Openingstijden
en prijzen
©
Ilja Repin, Portrait of tsar Nicholas II, 1895, oil on canvas © State Hermitage Museum, St Petersburg
Verdieping
Deel 1: Spannende en speelse confrontaties
©
Rogier van der Weyden, De Heilige Lucas tekent de Madonna, 1435–36
Verdieping
Deel 2: Zwerven door de Hermitage-afdelingen
Plan uw bezoek
Café-Restaurant Hermitage
Activiteiten
Agenda
Verdieping
Kijk vooral omhoog!

Kijk vooral omhoog!

 

Op het plafond in de tentoonstelling ziet u een indrukwekkend lichtkunstwerk, gemaakt door de internationaal bekende kunstenaar Teresa Mar.

Haar grote slow-motion projectie, getiteld SecretGarden, doet denken aan de vele beschilderde plafonds die in Russische paleizen te vinden zijn. Het is 150 vierkante meter groot en het duurt vijf tot zeven minuten. Het bestaat uit collages van landschappen, vormen en objecten uit de tentoonstelling, op eigen wijze geïnterpreteerd door Mar. Gaat u even zitten en u ontdekt een eigen schoonheid en aantrekkelijkheid in het werk. Hoe langer u  kijkt, hoe meer er te ontdekken valt.

©
Foto: Evert Elzinga
©
Foto Lara Scot
Plan uw bezoek
Museumshop
Wij bedanken
Deel dit verhaal

Hermitage vanaf 5 juni weer OPEN!

Wij kijken uit naar uw komst. Tickets nu online verkrijgbaar!