©
National Portrait Gallery, London

17 september
— 8 januari 2023
Love Stories - Kunst, passie en tragedie
Meer dan 100 portretten uit de National Portrait Gallery, London
De tentoonstelling is een ode aan de liefde in alle vormen. Van romantische liefde tot de obsessie van kunstenaars voor hun muze en van liefdestragedies tot de liefde die tegen alle verwachtingen in overwint. In meer dan 100 portretten worden ’s werelds mooiste en meest spraakmakende liefdesverhalen verteld. Samen schetsen zij een ontroerend beeld van hoe liefde en verlangen de portretkunst door de eeuwen heen hebben beïnvloed; van zestiende-eeuwse schilderijen tot hedendaagse fotografie. Kom oog-in-oog te staan met bekende liefdeskoppels als Oscar Wilde & Lord Alfred Douglas en John Lennon & Yoko Ono, en ontmoet beroemde kunstenaars als Anthony van Dyck, Lee Miller, Ferdinand Bol en en David Hockney.
Nieuwe samenwerking
Een keur aan koppels
Nu te zien: meer dan 100 meesterwerken uit de National Portrait Gallery, London.
Love Stories
Portretten die de liefde verbeelden
Niets is wat het lijkt… ontdek hier de verhalen achter de portretten.

Liefdesverhalen

De tentoonstelling onthult de liefdesverhalen achter de portretten. Van romantische en passievolle escapades tot turbulente liefdesgeschiedenissen die gekenmerkt worden door drama en verlies. Niets is wat het lijkt… ontdek hier de verhalen achter de portretten.

Een ‘huwelijksadvertentie’

Dit is geen liefdeskoppel. Maar wat zien we dan wel? Een achttiende-eeuwse huwelijksadvertentie. Oftewel, een bijzonder portret van Angelica Kauffman waarop de welgestelde Thomas Jenkins en zijn nichtje Anna Maria Jenkins staan afgebeeld. De boodschap van dit werk? Anna Maria zoekt de man van haar dromen… 

©
National Portrait Gallery, London
Anna Maria Jenkins en Thomas Jenkins Angelica Kauffmann (1790)

Verboden liefde

Deze intrigerende foto toont de briljante toneelschrijver Oscar Wilde en zijn geliefde Lord Alfred Douglas. De liefde en seksuele geaardheid van Wilde werden hem fataal en leidden tot een tragisch einde. 

©
National Portrait Gallery, London
Oscar Wilde en Lord Alfred Douglas Gillman & Co (1893)

Hollywood liefde

Het Hollywood-liefdesverhaal van Vivien Leigh en Laurence Olivier wordt vandaag de dag herinnerd als een verhaal vol passie, romantiek, verraad en liefdesverdriet. Dit prachtige portret van het wereldberoemde acteurs-duo lijkt ontspannen en onbezonnen, maar er schuilt meer achter dit werk. 

©
National Portrait Gallery, London
Laurence Olivier en Vivien Leigh Yousuf Karsh (1954)
Plan je bezoek
Café-Restaurant Hermitage
Agenda
Dit is er te doen tijdens 𝘓𝘰𝘷𝘦 𝘚𝘵𝘰𝘳𝘪𝘦𝘴
Plan je bezoek
Openingstijden
en prijzen
©
Sam Eye Am
Plan je bezoek
Museumshop

Made with love ♥

Wie is er klaar voor 𝘓𝘰𝘷𝘦 𝘚𝘵𝘰𝘳𝘪𝘦𝘴 – 𝘒𝘶𝘯𝘴𝘵, 𝘱𝘢𝘴𝘴𝘪𝘦 & 𝘵𝘳𝘢𝘨𝘦𝘥𝘪𝘦?